IBF, 50% CO2 reduktion

Ny fortovsflise med min. 50% CO2-reduktion ift. 2021 er bogstavelig talt på gaden

> Produkt: IBF Eco2 Relow flise

>Samarbejdspartner: ECC Næstved

>Bygherre: Næstved Kommune

Om projektet

IBF har i samarbejde med den danske virksomhed ECC(Engineering Consulting Corporation) udviklet en betonflise med et reduceret CO2-aftryk på minimum 50% i forhold til 2021 emission. Flisen overholder samtidig den gældende lovgivning for klassiske cementbaserede betonfliser.

Næstved Kommune indviede d. 8. december 2023 den første strækning af de CO2-reducerede fortovsfliser. En flise, der desuden er udviklet med støtte fra Miljøministeriet og er produceret på IBF’s eksisterende produktionsanlæg med mindst mulige tilpasninger.

Hvordan opnås CO2-reduktion i betonfliser?

I den nye IBF Eco2® Relow flise er den konventionelle cement erstattet med en CO2-reduceret binder, kaldet Relow. Binderen er en specialudviklet hybrid-geopolymer. Den består delvist af uorganiske materialer som forefindes i store mængder i den danske natur, kombineret med cirkulære restmaterialer fra den danske industri. Alt dette er med til at mindske trykket på de jomfruelige materialer.

Svendborgvej i Næstved hvor 800 meter fortov er anlagt med IBF Eco2® Relow Fliser

Den nye flise er allerede anlagt

I december 2023 blev 2.000 stk. Relow-fliser anlagt på Svendborgvej i Næstved. Med en samlet vægt på 162 tons fordelt over 800 meter fortov, har Næstved Kommune opnået en CO2-besparelse på ca. 10 tons CO2-ækvivalent sammenlignet med konventionelle betonfliser.

Relow-flisen ligner fuldstændig den konventionelle betonflise, som borgerne allerede kender

>Fordele ved IBF Eco2® Relow flisen

- Udseende som den konventionelle betonflise

- Flisens CO2-aftryk er 50% mindre ift. en konventionel betonflise

- Designet med udgangspunkt i IBF’s eksisterende produktionsanlæg

- Udviklet med fokus på anvendelse af uorganiske nationale og lokale ressourcer

- Indeholder minimum 10% rest- og genbrugsmaterialer

- Testet iht. kravet til betonfliser jf. DS/EN 1339.​​

Flisen bliver den nyeste tilføjelse til IBF’s Eco2® familie

IBF oprettede i 2022 et nyt fælles varemærke for betonprodukter med min. 50% CO2-reduktion ift. 2021 emission. Det første produkt i porteføljen var et ig-rør produceret helt uden brug af cement. Aarhus Vand var de første til at tage det nye CO2-reduceret afløbsrør i brug, og anlagde i foråret 2022 en 600 meter lang strækning i forbindelse med et kloaksepareringsprojekt.

I foråret 2023 blev andet produkt præsenteret, nemlig en SF-Coloc® belægningssten med min. 50% CO2-reduktion, som første gang blev anvendt af Industrihavnen Port of Aalborg i forbindelse med en 15.000 kvm stor udvidelse af havnens industriområde. Begge disse betonprodukter var baseret på bindemidlet Geoprime®, som er udviklet af IBF’s finske samarbejdspartner Betolar. Denne nye fortovsflise er i stedet baseret på bindemidlet Relow, som er udviklet af danske ECC. IBF tilbyder fremover begge løsninger til produktion af IBF Eco2® produkter. Læs mere om produktlinjen IBF Eco2® her.​

Få et godt tilbud af os

Få et tilbud ved at udfylde formularen. Skriv gerne om dine specifikke ønsker. Det hjælper os til at kunne lave et mere præcist tilbud til dig. 

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.​

For 4. år i streg er vi blevet udnævnt til ambassadør hos​3byggetilbud. Det er vi blevet på forskellige parametre hvor det der betyder mest for mig er kundetilfredshed

Anmeldelser af TFK Services v/Thomas Follin Kjær

Se hvad kunderne siger om os!
5-stjerner_2

​Du er velkommen til at kontakte os, og høre, hvordan vi kan hjælpe dig med lægning af sten til indkørsel, haveservice & hegn m.m.

TFK Services v/Thomas Follin Kjær

Ømarksvej 13, 4100 Ringsted

CVR-nummer: 33107056​

For 4. år i streg er vi blevet udnævnt til ambassadør.

Det er vi blevet på forskellige parametre hvor det der betyder mest for mig er kundetilfredshed

© 2022 TFK Services v/Thomas Follin Kjær | Alle rettigheder forbeholdes.